Kuusamon kaupunki tuottaa
ateriapalveluja vauvasta vaariin. Kuusamon kaupunki on asettanut kaupunkistragediassa
tavoitteekseen nostaa lähiruuan käyttöasteen 60 %:iin elintarvikehankintojen
osalta vuoteen 2021 mennessä.
Ateriapalvelut on ollut mukana Luonnollisesti Läheltä Hankkeen
Villiruokatorin osto/ myynti tilausjärjestelmän
kehittämisessä, jonka tavoitteena on lähiruuan, luonnontuotteiden ja muiden
maaseudun lähituotteiden käytön edistäminen sekä saatavuuden parantaminen
Koillismaalla.
Hankkeen
avulla on saatu luotua myynti/osto tilausjärjestelmä Villiruokatori, jossa
lähiruokatuotteiden ostajat ja myyjät kohtaavat toisensa. Villiruokatorin
kautta saadaan tuotteiden myyjien tuote valikoimista tietoa, joka johtaa
lähiruuan monipuolisempaan käyttöön ateriapalveluissa. Hankkeen kautta on myös järjestetty
henkilöstölle käytännönläheistä tuotekehityskoulutusta ja työ on jatkunut myös
työpaikalla.
Lisäämällä lähiruuan
käyttöä kaupungin ateriapalveluissa saadaan lisäarvoa keittiöiden valikoimiin, elintarvikkeet
ovat tuoreempia, mahdollistetaan ruuan jäljitettävyys ja hiilijalanjälki on vähäinen.
Lähiruuan avulla saadaan myös ruuan arvostusta kuluttajien parissa.
Kuusamo on valittu
yhdeksi Villiruoan näköalapaikaksi, koska olemme tehneet jo paljon työtä Villiruoan
eteen. Kuusamon kaupungin kaikissa ruokapalveluyksiköissä järjestetään Villiruokaviikko
ja sen avaus on perjantaina 28.11.14 Nordig Open kisojen aikaan ja Villiruokaviikko
päättyy 5.12.14 Villiruokaviikolle on elintarvikkeet
tilattu Villiruokatorin tilausjärjestelmän kautta. Toivotaan, että
lähiruokatuotteiden myyjät Ja ostajat kohtaavat toisensa.
Hieno idea tuo Villiruokaviikko. Odotan vesi kielellä mitä kaupungintalolla silloin tarjotaan.
VastaaPoista