IV Kohtaaminen

IV Kohtaaminen 30.-31.3.2015 - Nuorisokeskus Oivanki

 

Oivangissa


On pystyttävä rikkomaan entisiä rakenteita luodakseen uutta

Meidän on pystyttävä muuttumaan ja muuttamaan. Kyse on siitä, voimmeko muuttaa asioita kyllin nopeasti, ennen kuin joku muuttaa niitä? Me tarvitsemme Kuusamoon lisää työtä. Miten teemme työtä täällä niin, että kuntatyön tekeminen on järkevää, eikä se valu pois? Millä asioilla turvaamme kuntatyön tekemisen järkevyys ja säilyvyys? Lähiruoka, luonto, hyvinvointi, kaivosteollisuus? Kyky yhdistää nämä kaikki.

Massatuotannosta uuteen palvelutuotantoon. Massatuotannossa ajatellaan, että ihminen menee töihin tiettyyn paikkaan, tiettynä aikana ja lähtee työskentelyn jälkeen elpymään muualle. Ajatellaan, että palkkio ja bonukset merkitsevät ihmisen tuottavuuteen. Tällä hetkellä meillä on noin 50% työssäkäyvistä tätä sukupolvea.

X-sukupolvi ei juuri poikkea edellisestä. He ajattelevat aika samalla tavalla, mutta he ovat internetin käyttäjiä. He vievät ohjeistuksia mieluummin esimerkiksi sähköiseksi. Heille on tulleet tutuksi katkonaiset työurat. 

Y-sukupolven kohdalla merkityksellistä on sosiaalisuus ja yhteisöllisyys. Heille merkitsee paljon arvoperusteet. He arvostavat vapautta. Rahalla on heille merkitystä, mutta mielenkiintoinen ja haasteellinen työ merkitsee heille vielä enemmän.

Tieto muuttaa perusammatteissa tavan tehdä. Maailma on muuttunut. Meidän on löydettävä uusi tapa tehdä. Miten saamme uuden sukupolven mukaan niin, että he näkevät mielekkään työn?

Meidän on luotava uutta työtä.
 
Meidän pitää pystyä rikastuttamaan työnkuvat.

Massatuotanto ja palvelutuotanto törmäävät sukupolvien kohdatessa

Digitaalisessa palvelutuotannossa on kolme oikein ja kaksi väärin.

Oikein:
  1. Helpommin
  2. Nopeammin 
  3. Mukavammin
Väärin:
  1. Entistä tapaa digitalisoiden 
  2. Kustannussäästöjä hakien 


Mitä innovaatiot ovat? Miten me luomme kehittäjän mieltä? Millaisella radalla meidän kehittämistoimintamme kulkee?

Minkälaisia mahdollisuuksia muutoksen maailma meille tarjoaa?

Klikkaa tästä lukemaan palvelinnovaatioista > 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kutsu
Maanantai 30.3.
10.00 Päivä alkaa aamukahvilla

Kuusamo muutosten tuulissa - minä muutoksentekijänä
Osaamisen johtaminen
Tutkinnon maailmassa
Jaana Utti, Tamora Oy

17.00 Huomenna jatkuu!

Tiistai 31.3.
8.30 Aamukahvit ja päivän aloitus
Palveluinnovaatiot
Innovaatiot ja kehittämistoiminta tulevaisuudessa
Mika Kortelainen, Tamora Oy

15.00 Hyvää kotimatkaa!KTM Mika Kortelainen, partneri on palveluinnovaatioiden tutkija ja kehittäjä. Hän puhuu arjen asiakkuuksista. Opettaa Laureassa uuden ajan yrittäjyyttä ja vetää monialaista, työelämälähtöistä  yrityslabraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti