Tutkinnon osa 1

Tuotekehitystyön valmistelu


Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon perusteet kertovat, mitä missäkin tutkinnon osassa tulee osoittaa osaavansa. Alla on materiaali, jossa on käyty läpi tämän ensimmäisen tutkinnon osalta miten sen esimerkiksi voi tehdä.

Tuotekehitystyötä valmistellaan yhdessä kiihdyttämössä. Siellä sen todellinen valmistelu tapahtuu. Tutkinnon perusteiden mukaan ensimmäisessä tutkinnon osassa ei ole mitään perusteissa mainittua dokumentointiaineistoa. Alustava projektisuunnitelma tulee vasta seuraavan vaiheeseen. Käytä kiihdyttämöön tulevaa materiaalia aineistona. Mutta jos haluat, voit aloittaa luonnostelemaan jo alustavaa projektisuunnitelmaasi. Luonnos on tässä:

Projektisuunnitelma (luonnos)

Jos teet tämän, talleta se sitten 1. tutkinnon arviointimateriaaliin ja jatka sen jälkeen eteenpäin - tee tästä alustava projektisuunnitelma toista tutkinnon osaa varten.

Vielä tässä kuva arviointiaineiston rakenteesta - molemmat luonnokset ovat sellaisia, joita ei ole mainittu tutkinnon perusteissa, muut dokumentit on.

Jaanan tekemä materiaali siitä, miten hän itse valmistautuisi tutkinnon osa 1. tekemiseen. Tutkinnon perusteissa puhutaan alustavasta projektisuunnitelmasta, mutta sen laatiminen kuuluu vasta toiseen tutkinnon osaan. Tässä tutkinnon osassa pohjana on Projektisuunnitelman luonnos - jos sitä haluat käyttää. Sen näyttäisin ja pyytäisin siitä arvioinnin työpaikalla. Jättäisin sen arviointeineen odottamaan ensimmäistä arviointikeskustelua, mutta jatkaisin siitä samasta pohjasta toista tutkinnon osaa varten. Pohjaa ei tietenkään tarvitse noudattaa orjallisesti.Tärkeintä on se, että projektisuunnitelma palvelee sinua.


Tämä teksti on tutkinnon perusteissa. Tämä ja vain tämä osoitetaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti