keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen nurkka kirjastosta olohuoneeksi

Kuusamon yksi valituista menestystekijöistä on toimivat yhteisöt ja palvelut. Kaupungin tavoitteena on kehittää fyysisiä ja virtuaalisia kokoontumis- ja osallistumisympäristöjä. Sitä me teemme. Kysyimme ensin nuorilta, aluksi yläkoululaisilta minkälaisen kirjaston he haluavat. Moni toivoi viihtyisää tilaa, jossa voi oleskella, lueskella ja tavata kavereita - sosiaalista yhteisöä. Uuden osallisuuden muotona on ollut se, että kysymme suoraan nuorilta ja yhdessä nuorisopalvelun kanssa keskustelimme, ideoimme ja suunnittelimme nuorten kanssa face to face. He tulevat myös rakentamaan tiloja. Tämä on todellista käyttäjälähtöistä palvelumuotoilua.

Yllätyksiä asiantuntijoille, kun oikein kuulemme

 

Kuvittelimme, että kaikki tahtoivat pelejä, mutta he eivät tahtoneetkaan sitä. Kuvittelimme myös, että nuoret tahtoivat oman nurkan, missä he tahtoivat olla rauhassa keskenään. Se ei ollut totta. He tahtoivat sosiaalisen yhteisön, yhdessä tekemisen paikan.

Ensimmäinen askel on valmis syksyllä. Syksy on uusien toimintamallien kehittelyaikaa.


2 kommenttia:

  1. Hienoa, Tämä on hyvän alun kuvaus! Lisää...

    VastaaPoista
  2. Upeaa, mahtavaa! Juuri tällaista oman työn kehittämistä tarvitaan, joka parhaimmillaan tuo iloa kaikille kuntalaisille.

    VastaaPoista