tiistai 4. marraskuuta 2014

Suuri Järvikalatutkimus -näyttely Kuusamon kirjastossa marraskuussa 2014

Omassa tuotekehitystyössäni yhdistimme voimamme Kirsin, Kaisan ja järvikalatutkimushankkeen porukoiden kanssa. Kokoonnuimme syyskuun lopulla suunnittelemaan näyttelyä kirjaston näyttelytilana toimivaan ala-aulaan ja ideoimaan avajaisia. Järvikalatutkijat ja ohjaajat osoittautuivat idearikkaaksi ja innostuneeksi porukaksi. Joukossa oli myös taitavia valokuvaajia, joiden otoksista päätettiin koota valokuvanäyttely, johon tulisi lisäksi verkkoja ym. kalastusvälineitä. Lokakuussa pidettiin vielä toinen palaveri, jossa päätettiin järjestää lapsille ja senioreille omat tapahtumat. Mukana touhuamassa oli myös Pärnäsen korjaamon porukkaa, jotka organisoivat lohisoppatarjoilun avajaisissa sekä lähettivat kutsut isokenkäisille.

Näyttelystä ja avajaisista tiedotettiin tapahtumakalentereissa sekä Järvikalatutkimuksen ja kirjaston facebook-sivuilla ja kaupungin työntekijöille sähköpostilla.

Näyttely koottiin ma 3.11. ja avajaiset järjestettiin tiistaina 4.11 klo 10 alkaen. Juhlapuhujaksi oli kutsuttu Mika Flöjt. Kirsi ja Antti kertoivoat projektista ja Olavi piti puheen kalastuskuntien edustajana. Harmonikan soittaja ja lupsakat kalamiehet takasivat rennon avajaistunnelman. Lohisoppa ja rieska olivat erinomaisen maukkaita ja annoksia jaettiin 135:lle hengelle - osa taisi santsatakin. 

Pääsin tässä työssä kyllä helpolla, kun hankkeen porukat olivat niin aktiivisia. Kirjasto sai uudenlaisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa yhteistyö jatkuu ja se näkyy asiakkaille nyt marraskuussa erilaisina tapahtumina. Eikä vielä tiedä, mitä kaikkea tästä seuraa..



Näyttely huipentui pe 28.11. senioritapahtumaan Ihan tosia kalajuttuja. Paikalla oli Kuusamon Uistimen perustaja Paavo Korpua kertomassa yrityksen vaiheista ja räsäsen ja professorin teosta. Kuulimme Paavolta ja monelta muultakin osallistujalta myös mukavia kalajuttuja. Keskustelun lomassa nautittiin kahvit ja julistettiin valokuvanäyttelyn kolme suosituinta taulua sekä arvottiin voittajataulut niitä äänestäneiden kesken. Ääniä oli annettu yli 500 ja voittajataulu sai niistä 73. 


1 kommentti:

  1. Perjantaina 7.11. järjestimme lapsille oman kalasatutapahtuman, johon osallistui lähes sata lasta hoitajineen tai vanhempineen. Antti Järvikalaprojektista kertoi kalasatuja ja lapset piti jakaa kahteen ryhmään, että mahtuivat. Sitten jokainen sai koittaa onneaan onginnassa ja kaikkien onkeen myös tarttui jotain kivaa. Syli-hankkeen puuhanaisilla lienee ollut osuutta tähän :-)

    VastaaPoista