maanantai 3. marraskuuta 2014

Villiä ruokaa Kuusamosta



Kuusamon kaupunki tuottaa ateriapalveluja vauvasta vaariin. Kuusamon kaupunki on asettanut kaupunkistragediassa tavoitteekseen nostaa lähiruuan käyttöasteen 60 %:iin elintarvikehankintojen osalta vuoteen 2021 mennessä.

Ateriapalvelut on ollut mukana Luonnollisesti Läheltä Hankkeen  Villiruokatorin osto/ myynti tilausjärjestelmän kehittämisessä, jonka tavoitteena on lähiruuan, luonnontuotteiden ja muiden maaseudun lähituotteiden käytön edistäminen sekä saatavuuden parantaminen Koillismaalla.  
Hankkeen avulla on saatu luotua myynti/osto tilausjärjestelmä Villiruokatori, jossa lähiruokatuotteiden ostajat ja myyjät kohtaavat toisensa. Villiruokatorin kautta saadaan tuotteiden myyjien tuote valikoimista tietoa, joka johtaa lähiruuan monipuolisempaan käyttöön ateriapalveluissa. Hankkeen kautta on myös järjestetty henkilöstölle käytännönläheistä tuotekehityskoulutusta ja työ on jatkunut myös työpaikalla.        

Lisäämällä lähiruuan käyttöä kaupungin ateriapalveluissa saadaan lisäarvoa keittiöiden valikoimiin, elintarvikkeet ovat tuoreempia, mahdollistetaan ruuan jäljitettävyys ja hiilijalanjälki on vähäinen. Lähiruuan avulla saadaan myös ruuan arvostusta kuluttajien parissa.
 
Kuusamo on valittu yhdeksi Villiruoan näköalapaikaksi, koska olemme tehneet jo paljon työtä Villiruoan eteen. Kuusamon kaupungin kaikissa ruokapalveluyksiköissä järjestetään Villiruokaviikko ja sen avaus on perjantaina 28.11.14 Nordig Open kisojen aikaan ja Villiruokaviikko päättyy 5.12.14 Villiruokaviikolle on elintarvikkeet tilattu Villiruokatorin tilausjärjestelmän kautta. Toivotaan, että lähiruokatuotteiden myyjät Ja ostajat kohtaavat toisensa.     

.

1 kommentti:

  1. Hieno idea tuo Villiruokaviikko. Odotan vesi kielellä mitä kaupungintalolla silloin tarjotaan.

    VastaaPoista