keskiviikko 30. syyskuuta 2015

TUUNAA OMA TYÖSI

Kaisa toteuttaa ihmisten unelmia
Kaisa on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kuntouttavaa työtoimintaa Askeleen asiakkaille. Kaisan Kuningatar Idea on ollut tuoda työ lähelle työttömiä. Tämä tapahtuu parhaiten siten että asiakkaat itse saavat kertoa mitä he osaavat ja missä ovat hyviä. Kaisan työ on mahdollistaa asiakkaan työkokeilu siinä työssä minkä asiakas on kokenut itselle mielekkääksi.

Näin on syntynyt työkokemusta sisustustyössä,  eläinpalveluissa, ATK-palveluja ja naapuripalvelut. Naapuripalvelu on yksinkertainen apu vaikka naapurin vanhukselle kauppareissun myötä. Askeleen asiakas on saanut tässä itselleen  kokemusta hoivatyöstä. Samalla tilanne on ollut sosiaalinen tapahtuma josta on paljon positiivista iloa molemmille osapuolille.

Seuraava mahdollinen askel on ollut että kuntoutuja huomaa hoivatyö mielenkiintoisen työnä. Kuntoutujan voi päästä nyt kokeilemaan palvelutaloon hoivatyötä todellisuudessa. Parhaimmillaan kuntoutujan ihastuu työstä ja hakeutuu opiskelemaan hoitoalan.

Tärkein pointti on siis hahmottaa mitä Askeleen asiakkaat haluavat ja antaa heidän oikeasti tehdä sitä tai mahdollistaa alan opiskelu. Kaisa on siis ihmistuntija parhaasta päästä joka osaa toteuttaa ihmisten unelmia.

Petteri Kangas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti