keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vältetään leikkauksiaPetteri tukee, Kaisa auttaa


Petterin asiantuntijavastaanotolle aluksi ohjautuivat "selkävaivaiset". Fysioterapeutin perusteelliset tutkimukset ja arviot toimivat hyvänä tukena ennen lääkärin tutkimusta ja jatkohoitoon ohjausta.

Monella oli myös erilaisia olkapääongelmia. Asiakasmäärän lisääntyessä Petteri alloitti tilastoinnin vaataanotolla käymistä asiakkaistaan. Tilastojen analyysissa Petteri pohti olakapääleikkauksien onnistumisia sekä sitä miksi osa olkapääleikatuista eivät hyötyneet toimenpiteestä. Hoitavien lääkärisn ja leikkaavien ortopedien kanssa käydyn keskustelun jälkeen Petteri aloitti olkapääryhmät. Aluksi suljetut ryhmät muuttuivat nonstop -ryhmiksi. Ryhmätoiminnoille oli tarvetta.

Selkävastaanotto muuttui selkä-olkapäävastaanotoksi.

Vastaantotolta asiakkaat ohjautuivat kuntoutukseen ja tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Osa asiakkaista poistui kuntoutuksen avulla leikkausjonosta, välttäen ehkä turhankin leikkauksen.

Fysioterapeutin asiantuntijavastaanoton asiakkaan ovat ottaneet erityisen myönteisesti vastaan. Petterin kautta he ovat päässeet nopeammin hoitoon ja kuntoutukseen.

Vastaanottotoiminta on vähentänyt lääkärillä käyntejä, leikkauksia ja asiakkaan ovat säilyttäneet työ- ja toimintakyvyn. Pitkiltä sairauslomiltakin on säästytty.

Asiantuntijafysioterapeutin vastaanottotoimintaa Petteri jatkaa kehittäen sitä edelleen.

Kaisa Oikarinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti