keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kuusamo kottouttaa kommeesti!

Anne kottouttaa kommeesti!
Kuusamossa on koulutettu kotouttamisen osaajia maaliskuusta 2014 alkaen. Tavoite oli 30 innokasta oppijaa, mukana oli 95 eri osallistujaa yhteensä neljässä koulutustilaisuudessa ja loppuseminaarissa. Kiitos EU (eli me), rahoitus järjestyi ja Osku - Osaava henkilöstö kotouttaa -hanke käynnistyi (1.1.2014 – 30.6.2015).

Keväällä 2014 alkoi kiintiöpakolaisten vastaanoton selvittely. Toukokuussa 2015 kaupunki päätti ottaa vastaan 25 kiintiöpakolaista. Innostavan koulutuksen aikana saatu oppi ja verkostot auttoivat järjestämään käytännön toimet ripeästi. Elokuussa 2015 laadittiin hakemus uudesta hankkeesta Kotouttaminen ja yhteistyö kolmannen sektorin kanssa. Heinäkuussa pyöräytettiin käyntiin ystäväperhetoiminta, jonka vetovastuu siirtyy SPR:lle elokussa. Kaiken tämän tuloksena Annesta tuli virallinen kiintiöpakolaisasioiden kommentoija!

Anne

Anne Kurvinen on sosiaalitäti ilman kukkahattua ja sinisilmäisyyttä. Kotona kinuaa omaa blogia 9-vuotias tytär, joka selvästi seuraa elämää enemmän kuin äitinsä. Parasta Annen työssä on ihmisten kanssa touhuilu työpäivinä, joista yksikään ei ole samanlainen. Motto: ”Sosiaalitäti paranee kuin viini vanhetessaan!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti